Kadınların Profesyonel Kadın Doğum Desteği Almasının Avantajları

Metin Bedir
0

Kadınların annelik deneyimi için önemli olan doğum, mucizevi bir durum olmakla birlikte, anne adaylarının öğrenmesi gereken birçok bilginin bulunduğu bir süreçtir. Hamilelik ve doğum süreci içerisinde anne adaylarının bilmediği bilgiler ve durumlar karşısında korkuya kapılmakla birlikte oldukça endişe etmektedirler. Bu yüzden kadınların profesyonel kadın doğum desteği alması hem bebek hem de anne için oldukça önemlidir.

Bursa kadın doğum desteğinin temel amacı, doğum yapan kişiye hem duygusal hem de fiziksel olarak yardım etmektir. Bu yardım esnasında anne adayının nasıl daha rahat doğum yapacağı, hamilelik esnasında oluşan sorunlar ile nasıl baş edileceği, gebelik sırasında bebekte gözlenebilecek sorunların çözümü gösterilmektedir.

Bu destek sayesinde anne adayı sürece daha kolay adapte olmakla birlikte doğum sürecini daha rahat ve korkusuz geçirmektedir. Kliniğimizde verilen bu hizmet, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı hekim tarafından verilmektedir.

Profesyonel Doğum Desteğinin Doğum Sürecine Yararı

Kadın hastalıkları ve doğum kliniğimiz tarafından verilen doğum desteği sayesinde anne adaylarının doğum üzerine endişeleri oldukça azalmaktadır. Çünkü bu süre içerisindeki destek sayesinde anne adayları kendilerini hem psikolojik hem de fiziksel olarak hazırlamaktadır. Ayrıca profesyonel kadın doğum desteğinin diğer avantajları içerisinde;

  • Oksitosin uygulaması azalması
  • Epidural analjezi kullanımı azalması
  • Alternatif doğum pozisyonları kullanımı artması
  • Vakum forceps kullanımı azalması
  • Epizyotomi uygulama oranı azalması

Gibi birçok avantaj bulunmaktadır. Ayrıca bu destek sayesinde anne adayları çok daha az yorulurken bebek ile iletişimleri çok daha iyi hale gelmektedir. Anne ile bebek iletişimi bebeğin karakter oluşumunu ve sağlığını doğrudan etkilemektedir. Bu yüzden de özellikle doğum esnasında anne ve bebek iletişiminin sağlıklı olması gereklidir.

Normal doğuma elverişli olmayan anne adayları Bursa sezaryen doğum seçeneklerini araştırmaktadır. Sezaryen doğumun toparlanma süreci, normal doğuma göre biraz daha uzun sürmektedir.

Hastaya cerrahi işlem uygulandığı zaman taburcu süresi ve iyileşme süresi de uzamaktadır. Bu sebeple sezaryen doğum süreci titizlikle yürütülmelidir. Op. Dr. Aynur Şendemir, gebelik takibinizi yaparak normal ve sezaryen doğum seçenekleri arasından size en uygun doğum şeklini belirler.

Profesyonel Desteğin Anne-Bebek Üzerine Etkisi

Kadınların profesyonel kadın doğum desteği, doğumun çok önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Bursa gebelik takibi gibi birçok işlemin gerçekleşmesini sağlayan kliniğimiz, anne adaylarının ilk hamilelik sürecinden doğum sonrasından bebek bakımına kadar takibini yapmaktadır. Bu süreç içerisindeki doğum desteği sayesinde anne adaylarının hem psikolojisi hem de sağlığı ile ilgilenen Op. Dr. Aynur Şendemir sayesinde çok daha sorunsuz bir doğum gerçekleşmektedir.

Bu süreç içerisinde ilk önce kadınlar doğum eylemine adapte edilirken onunla nasıl baş etmeleri gerektiği gösterilmektedir. Bu desteğin profesyonel kişiler tarafından verilmesinin avantajı; annenin daha teknik olaylara hakim olabilmesi, bilgi eksikliğinin giderilmesi olmaktadır. Kadın hastalıkları ve doğum ile alakalı her türlü ekipmana sahip olan kliniğimiz sayesinde sorunsuz bir hamilelik ve doğum süreci geçirebilirsiniz.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)