Güçlü Oyun Bilgisayarları ile Rekabet Eden Oyun Konsolları

Metin Bedir
1
Güçlü Oyun Bilgisayarları ile Rekabet Eden Oyun Konsolları


Oyun konsolları televizyona ya da bilgisayar ekranına bağlanarak oynanabilmektedir. Hem görüntü kalitesi hem de oyunları ile son yıllarda çok fazla dikkat çeken konsollar sayesinde oyun oynamak çok daha eğlenceli olmaktadır.


Oyun konsolları, sabit donanımları ile piyasada yer alan ve oyun oynamaktan zevk alan kişiler için eğlenceli vakit geçirmeye yarayan cihazlardır. Oyun oynamak için tasarlanan konsolların oyunları da özel olarak hazırlanmaktadır. Oyunları kaldırabilir mi düşüncesinden uzak kaliteli ve eğlenceli vakit geçirmek isteyenler oyun konsolları ile bu isteklerine kavuşabilirler.


Sürekli gelişen oyun konsolları sayesinde oyunları oynamak çok daha eğlenceli olmaktadır. Birbirinden farklı ve heyecanlı oyunlar oyun konsolları sayesinde bilgisayar ya da TV ‘ye bağlanarak oynanabilmektedir. Konsollar yüksek grafik ve çözünürlüğe sahip cihazlardır. Oyunları ekrana aktarma ve oyunları oynama imkanı sağlayan konsollar aktif oyuncuların vazgeçilmezidir.


Günümüzde en çok tercih edilen ve talep gören üç oyun konsolu serisi bulunmaktadır. Bunlar; Xbox, Play Station ve Wii’dir. Oyun konsolu seçiminde hafıza kapasitesi, üretim yılı en çok tercih edilen olması gibi kriterler dikkate alınmalıdır. Bu özellikler oyun konsollarının fiyatlarının değişmesine etken olmaktadır.


Oyun konsolları oyun bilgisayarlarına göre daha ekonomik cihazlardır. Kullanımları daha basittir. Yükseltilmeleri gerekmemektedir. Kablosuz olarak kontrol edilebilirler. Oyun bilgisayarlarına göre maliyetleri daha düşük olduğu için oyun oynamayı sevenler tarafından çok fazla tercih edilmektedir.


Kurulumu kolaydır ve alındığında hemen oyun oynamaya başlayabilirsiniz. Son yıllarda konsollarda oyun yanında film izlenebilmekte ve müzik yayınları dinlenebilmektedir. Uzun yıllar kullanılabilen konsollar için özel oyunlar tasarlanmıştır. Yeni konsollar çıktığında kullanıcı sistemlerini güncelleyerek kullanmaya devam edebilirsiniz. Bu yüzden silvergoo.xyz sitemizi takip etmeyi unutmayın.


Markası ve modeline bakmadan çok oyunculu ile oynanabilen konsollarda görüntü kalitesi de mükemmel olmaktadır. Özellikle evlerde oyun konsolları daha çok ilgi görmektedir.


Play Station Sony tarafından üretilen ve oyun konsolları arasında en çok tercih edilen modeldir. İşlemciler hızlıdır ve grafik kartları oldukça güçlüdür. PC 4’ün yüksek hız ve çok çekirdekli olması, 500 GB gibi depolama alanının yüksek olması oyun oynamayı sevenleri memnun ediyor.


Xbox serisi ise Microsoft tarafından kullanıcılara sunulmuş kaliteli oyun konsoludur. Xbox One kablosuz kontrol edilebilmektedir. Kinetic sensörü ise HDLM ve sohbet konsolu ile sunulmaktadır. Oyun konsolu 8 çekirdek işlemciye sahiptir. Harddisk 500 GB belleği ile oyun oynamayı sevenler için güzel bir seçenek olacaktır. Ayrıca TV yayın akışı bozulmadan internet yayınlarını izleme fırsatınız da bulunmaktadır.


Wii serisi Nintendo’nun sunduğu seridir. Play Station ve Xbox serileri kadar gelişmiş oyun konsoludur. Ülkemizde çok fazla bilinmeyen markayı kullananlar memnundur.


Oyun konsollarının kurulumu basit, kullanımı kolay ve oyun bilgisayarlarına göre daha ekonomiktir. Cihazı alarak TV ‘ye bağlamak yeterli olacak ve oyun oynamaya hazır duruma gelecektir.

Yorum Gönder

1Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

  1. Oyun oynamadığım için oyun konsolları hakkında pek bilgi sahibi değildim. Xbox ve Play Station markalarını duymuştum ama Wii 'yi yeni duydum. Film izleme özelliğinin de olması hoşuma gitti. Bilgilendirme için teşekkürler.
    Fotohastasiempre...

    YanıtlaSil
Yorum Gönder