Daire Testere ile Çalışırken Güvenlik

Metin Bedir
1

Daire Testere ile Çalışırken Güvenlik

Testereyle çalışmadan önce güvenlik ekipmanlarınızı giymeniz önem arz eder

Bu, herhangi bir elektrikli aleti kullanmadan önce izlemeniz gereken en önemli güvenlik ipucudur. Sadece bir daire testereyi değil, herhangi bir elektrikli aleti kullanmadan önce güvenlik ekipmanı takmanız gerekir. İyi bir işitme koruması gereklidir. Ayrıca kesim sırasında oluşan tozdan gözlerinizi korumak için koruyucu gözlük takmanız da gerekir. Çünkü üretilen toz, ciğerlerinize solunduğunda da size zararlı olabilir.


Testere kontrolü yapmanız gerekir

Düzgün çalıştığından emin olmak için daire testerenin her parçasını kontrol etmeniz gerekir. Geri çekildiğinden ve düzgün bir şekilde toparlandığından emin olmak için geri çekilen alt koruyucuyu kontrol edin. Geri çekilen alt koruma, daire testerede yerleşik olarak bulunan en büyük güvenlik özelliğidir. Bu nedenle, alt koruması arızalı bir daire testereyi asla kullanmamalısınız. Testereyi kullanmadan önce serbestçe çalıştığından ve kontrol yaparken daire testerenin fişinin prizden çekili olduğundan emin olun.


Güvenli bir kesme derinliği ayarı kullanmanız önemlidir

Şerit testerelerde olduğu gibi daire testere ile de kesmeden önce kesme derinliğini kesmeye çalıştığınız levhanın kalınlığına göre ayarlamanız gerekir. Kesme derinliğini ayarladığınızda, keseceğiniz malzemenin altında çok fazla bıçağın açığa çıkmadığından emin olmanız gerekir.


Unutmayın, Kar-Tes Kesici Takımlar kurulduğu 1981 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.

Etiketler

Yorum Gönder

1Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

  1. Genelde bizim Türkler testerelerin muhafazalarını çıkartır :)

    YanıtlaSil
Yorum Gönder