Bu İpuçları ile Çene Bölgesindeki Sivilceleri Tedavi Edin

Metin Bedir
1
Bu İpuçları ile Çene Bölgesindeki Sivilceleri Tedavi Edin


Çene hattındaki sivilce, yetişkin sivilcelerinin en iyi örneğidir. Genellikle adet dönemleriniz yaklaştığında görüldüğü için hormonal dengesizlik ile ilişkilidir, çene çizgisi sivilceleri her zaman hormonal değildir. Yüzdeki aşırı sebum üretimi ve kir, bakteri ve ölü deri hücrelerinin birikmesi de çene hattındaki sivilcelerin nedeni olabilir.


İyi haber şu ki, bazı önleyici tedbirlerle çene çizgisi sivilceleriyle kolaylıkla savaşabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, birkaç yaşam tarzı değişikliği yapmak ve akneye karşı savaşı kazanmak için akneyle savaşan malzemeleri kullanmak.


Çene hattındaki sivilceleri fazla uğraşmadan tedavi etmek için en faydalı ipuçlarını öğrenmek için okumaya devam edin. İşte başlıyoruz!


Yüzünüze Sürekli Dokunmayın


1. Yüzünüze Sürekli Dokunmayın 

Derin düşüncelere dalmışken, yüzünüzü ellerinize dayama eğilimindesiniz. Bu basit hareket, mikropları ellerinizden yüzünüze aktararak çene çizgisinde sivilcelere yol açar. Bu, gün boyunca çene hattınıza dokunduğunuz çoklu örneklerden biridir. Bu dalgın davranışa dikkat edin ve ellerinizi yüzünüzden uzak tutun. Ve yüze dokunmanız gerekiyorsa, mikrop ve bakterilerin yayılmasını önlemek ve akneyi durdurmak için ellerinizi bundan önce yıkadığınızdan emin olun.


2. Cildinizin Nefes Almasına İzin Verin

Katmanlar ve makyaj katmanları uygularsanız, çene çizginize yayılan sivilceler en kötüsüne dönüşebilir. Genellikle sivilcelerimizi gizlemek isteriz ve bu nedenle fondöten, kapatıcı ve pudraları yükleriz. Keskin bir çene çizgisi oluşturmak için yapılan şekillendirmeleri de unutmamak gerekir. Sivilceyi alt ettiğinizi düşünürken, aslında onu daha da kötüleştiriyorsunuz. 


Tüm makyaj ürünleri cildinizin gözeneklerini tıkar ve sivilceleri alevlendiren daha fazla kir ve bakteri çeker. Cildinizin kendini iyileştirmesi için nefes almasına izin vermelisiniz. Bu nedenle, sivilceleriniz iyileşirken çıplak yüzünüze gidin veya minimum ürünleri kullanın.


Cildinizin Nefes Almasına İzin Verin


3. Cildi Düzenli Olarak Eksfoliye Edin 

Tıkanmış cilt gözenekleri ve bakteri istilası aknenin en yaygın iki nedenidir. Gözenekleri açmak için yüzünüzdeki kir, yağ ve ölü deri hücrelerini temizlemek için peeling önerilir. Bu aynı zamanda ciltte bakteri istilasını da önler. Böylece peeling yaparak aknenin arkasındaki büyük suçluları ortadan kaldırırsınız. 


Haftada 2-3 kez peeling yapın ve cildinize karşı nazik olun. Sert hareketlerle cildi tahriş etmek istemezsiniz.


Cildi Düzenli Olarak Eksfoliye Edin


4. Sivilcelerle Mücadele Edici Malzemeler İçeren Ürünler Kullanın

Çene çizgisi sivilceleriyle savaşmanın en iyi yollarından biri, sivilce ile mücadele eden bileşenlere sahip ürünler kullanmaktır. Salisilik asit, benzoil peroksit ve miristik asit gibi bileşenlerin akneye karşı etkili olduğu kanıtlanmıştır. Bunlar sadece aknenizi kurutmaya ve cildinizi temizlemeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda gelecekte akne saldırısını da önler. Bu nedenle, akneyle mücadele eden ve sorunun temel nedeni üzerinde çalışan ürünleri dahil ederek cilt bakım rutininizi değiştirin.


Yağlı Gıdalardan Uzak Durun


5. Yağlı Gıdalardan Uzak Durun 

Ciltte üretilen fazla yağ, çene çizginizin aknesine neden olabilir. Yağlı yiyecekler ve şeker açısından zengin yiyecekler yemek bu sorunu ağırlaştırır ve sivilcenizi daha da kötüleştirir. Çene çizgisi sivilce ile başa çıkmak için diyetinizi izlemeniz gerekir. Yağlı yiyeceklere hayır deyin ve vitaminler, mineraller ve antioksidanlar açısından zengin yiyecekleri dahil edin, çeşitli sorunlarla savaşmanıza ve cildinizin optimal sağlığını korumanıza yardımcı olur.
Etiketler

Yorum Gönder

1Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder