Forklift Lastiği Takarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Metin Bedir
0
Forklift Lastiği Takarken Nelere Dikkat Edilmeli

Yoğun operasyonlarda lastik takma ve sökme işlemi çok daha sık yapılır ve bu çok riskli bir süreçtir. Bu nedenle, sürecin daha az riskli olması için uygun önlemlerin alınması önemlidir.


Forklift lastiği için başarılı bir sökme ve takma işlemi için aklınızda bulundurmanız gereken en önemli güvenlik ipuçlarından bazıları şunlardır:


Uygun Eğitim

Uygun lastik montajının temeli eğitim ile başlar. Lastikçinin doğru işlemi yapma tekniği ve doğru ekipmanları kullanmasını sağlamak ancak eğitim ile olur. Eğitim aynı zamanda iş güvenliğini de arttıracak olan en önemli konudur.


Lastik ve Parçaların Kontrolü, Hasar Görüp Görmediğini Tespit Etme

Kullanım boyunca lastikler genellikle kesiklere veya yaralanmalara maruz kalırlar. Bu tür lastikler, genellikle sökme sırasında çok yüksek patlama riski altındadır ve bu tip durumlar istenmeyen iş kazalarına neden olabilir.


Uygun Kaydırıcı Kullanın

Bir lastiği başarılı bir şekilde sökmeden önce, damak ve jant arasına uygun kaydırıcı uygulayın. Bu kaydırıcı, kuvvet uygulandığında lastik damaklarına zarar vermemek için sürtünmeyi azaltır.


Nubes Otomotiv güvencesiyle beğeninize sunulan forklift lastiklerden bazıları şunlardır:


Raybar 12-16.5

Raybar havalı set lastikler; Günlük çalışma süresi 6 saati geçmeyen ve hafif çalışma şartları için dizayn edilmiş ekonomik havalı set lastiktir.


Nutorque 15X4 1/2-8 ADVANCE

Nutorque dolgu lastikler; 3 katmanlı sırt bölgesi, premium kaliteli sırt hamuru ve güçlendirilmiş gövde yapısı sayesinde zorlayıcı yüzeylerde mükemmel çalışır ve operasyonunuza en yüsek katkı sağlar, maliyetlerinizi düşürmeye yardım eder.


Nutorque 140X55-9 ADVANCE

Nutorque dolgu lastikler; 3 katmanlı sırt bölgesi, premium kaliteli sırt hamuru ve güçlendirilmiş gövde yapısı sayesinde zorlayıcı yüzeylerde mükemmel çalışır ve operasyonunuza en yüsek katkı sağlar, maliyetlerinizi düşürmeye yardım eder.


Raybar 6.00-9 EFFICIENTE

Raybar dolgu lastikler; 2 katmanlı sırt bölgesi, standart kalite sırt hamuru sayesinde günlük 6 saatten az çalışan forkliftlerde ekonomik kullanım için tasarlanmış dolgu lastik markamızdır.


Unutmayın, küresel bir endüstriyel lastik tedarikçisi olarak kendi  know how, tecrübe ve belirlediği speklerine göre konusunda dünyanın en iyi forklift lastiği fabrikalarında ürettirdiği Nubes, Nutorque, Nubeco forklift lastiklerini dünyanın her yerine dağıtan Nubes Otomotiv, Türkiye distribütörü olduğu Raybar markası ve bayii olduğu Continental, Michelin gibi dünyaca ünlü markalarla her türlü forklift lastik ihtiyacınızı garantili bir biçimde karşılar. Hemen forklift lastiği seçin!


Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)