X-Ray Cihazı Nedir?

Metin Bedir
0
X-Ray Cihazı Nedir

Aynı zamanda X-ray tarama detektörü olarak da bilinen X-ray cihazı, bavul ve çanta gibi kapalı paketlerin içindeki cisimleri görmeye izin veren bir teknolojidir. X ışını kullanarak çalışan cihazlar, kapalı kutuların muhtevasını gösterir. Böylelikle organik ve inorganik maddeler ayırt edilerek olası tehlikelerin önüne geçilir. Peki X-ray cihazı nedir?


X-Ray Cihazı Nedir?

X-ray cihazı nedir sorusuna cevap vermek cihazın nasıl çalıştığını anlamaya da yardımcı olacaktır. Birçok durumda elle yapılan kontrol işi hem uzun sürer hem de yeterince etkili olmayabilir. Özellikle şeffaf sıvılar söz konusu olduğunda sıvının içeriğini bilmek mümkün olmayabilir. Ancak X-ray cihazı ile yapılan tarama sayesinde sıvının ağır metal mi yoksa su gibi organik bir bileşen mi olduğu kolaylıkla tespit edilebilir. 


X-Ray Cihazı Nerede Kullanılır?

X-ray cihazları tüm kapalı mekanların girişlerinde kullanılabilir. Ancak genellikle havaalanı, alışveriş merkezi ve iş merkezi gibi yüksek güvenlik ihtiyacının olduğu yerlerde tercih edilir. Gümrük noktalarında paket içeriğini değerlendirmek amacıyla da bu cihazlar tercih edilebilir. Alışveriş merkezlerinde bireylerin çantalarını açmadan çantanın içindekileri görüntülemeye imkan tanır. 


X-Ray Cihazı Neden Gerekli?

Patlayıcı maddelerin ve tehlikeli maddelerin kapalı mekanlarda bulunması büyük bir güvenlik riski oluşturur. Ayrıca kötü niyetli kişiler eylem amacıyla bu gibi maddeleri bomba yapımında kullanabilir. Kapalı mekanlarda bu gibi riskleri en aza indirmek için mekana kabul edilen paketlerin ve çantaların kontrol edilmesi gerekir.


Unutmayın, ZKTeco, pdks, x-ray, access kontrol, akıllı kilit gibi güvenlik sistemlerinde son teknoloji ürün ve çözüm sunan, dünyanın en büyük kuruluşlarındandır.


Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)