Realtek ALC1200 - yüksek kaliteli ses codec'i ALC1220-VB'den ayrıntılar ve farklılıklar

Metin Bedir
1
Realtek ALC1200, giriş ve orta sınıf anakartlarda bulunabilir. Bazı bilgisayar kullanıcıları bunu kalite olarak ALC887 ile karşılaştırırken, diğerleri onu biraz soyulmuş ALC1220-VB ile karşılaştırıyor. Daha iyi bir ses yongası ALC1220 2017'de, ALC1200 ise bir yıl sonra çıktı ve bu tamamen farklı bir ses kodeği.

Realtek ALC1200 Ayrıntılar


Realtek ALC1200 HD, tam DVD Sesi ve Blu-ray DVD veya HD DVD oynatma için kayıpsız önceden kaydedilmiş içeriği koruyan DRM'li bir SoC ve güç tasarrufu sağlayan 110dB SNR kayıpsız çok kanallı ses codec'idir. Yonga, harici özellikler olmadan kabul edilebilir analog ses kalitesini garanti eden yerleşik bir 5 ila 4,5 V düşük bırakma voltaj regülatörüne (LDO) ve dahili dijital bloklara güç sağlamak için kullanılan yerleşik 3,3 ila 1,8 V düşük bırakma voltaj regülatörüne sahiptir.

RealtekALC1200, 7.1 kanal oynatmayı aynı anda destekleyen maksimum on DAC kanalının yanı sıra 110dB'ye kadar sinyal ile ön panel stereo çıkışı (HD ses) üzerinden iki bağımsız stereo çıkış kanalı (çoklu akış) sunar. İki stereo ADC de entegre edilmiştir ve 102dB S / N stereo hat girişi ve programlanabilir akustik yankı iptali (AEC), hüzmeleme (BF), gürültü engelleme (NS) ve uzaktaki mikrofon dizileri dahil olmak üzere mikrofon girişi dahil olmak üzere çoklu analog ses girişi sağlar alan ses alımı (FFP).

Realtek ALC1200 devresi

Tüm analog girişler ve çıkışlar giriş ve çıkış olabilir, ayrıca kullanıcı tanımına göre DSP ile işlenebilir. Analog çıkış jaklarına üç kulaklık amplifikatörü bile (Port-D / Port-E / Port-F) yerleştirilmiştir. Bu yüksek çıkışlı kulaklık sürücüleri, Realtek'in bakış açısından harici bir kulaklık amplifikatörünü gereksiz kılarak, 32 ohm'luk bir yüke 30mW'ye kadar güç sağlar. 192 kHz örnekleme hızına kadar 16/20/24 bit SPDIF çıkışını destekler, bu da HDMI uyumlu cihazları veya dijital kod çözücüler ve alıcılar gibi çeşitli tüketici elektroniğini bağlamayı kolaylaştırır.

Realtek ALC1200, Intel ve AMD yonga setlerinden ana bilgisayar sesini ve ayrıca HDA 1.0a spesifikasyonuna uygun diğer tüm HDA uyumlu ses denetleyicilerini destekler. Çoklu bant ekolayzerler, bağımsız yazılım ekolayzırları, dinamik kompresörler ve genişleticiler gibi yazılım yardımcı programlarının yanı sıra Nahimic 3D, Dolby PCEE, SRS TruSurround HD, SRS Premium Sound, Fortemedia SAM, Creative Host Audio gibi ek üçüncü taraf yazılım özellikleri, Synopsys Sonic Focus, DTS Surround Sensation, UltraPC ve DTS Connect lisansa tabi olarak desteklenir.

ALC1200 ve ALC1220-VB codec bileşenlerinin sunumu

Realtek ALC1220-VB Farklılıklar


Realtek ALC1220-VB ayrıca Yüksek Tanımlı Ses 1.0a'yı ve endüstri standartları I2S ve I2C'yi destekleyen bir SoC ve yüksek kaliteli çok kanallı iki dilli ses codec'idir. ALC1220-VB ayrıca DRM, 10 DAC kanalı ve çoklu akış için iki kanal sunar. Bununla birlikte, ön paneldeki sinyal-gürültü oranı (SNR) artık 120 dB'ye kadar çıkıyor ki bu 10 dB daha fazladır. Ayrıca iki yerine üç dahili stereo ADC vardır ve hat girişi, daha küçük ALC 1200'de 102dB yerine 110dB'ye kadar SNR sunar.

DRM de sorun değil, ALC1220-VB, DSD akış içeriğinin keyfini çıkarmak ve DA ve AD dönüştürücüler nedeniyle minimum kalite kaybıyla kendi DSD akışlarınızı oluşturmak için bir Direct-Stream Digital (DSD) kod çözücüye ve kodlayıcıya sahiptir. Port-D'deki (ön panel) kulaklık amplifikatörü, harici bir kaplin kapasitörüne olan ihtiyacı ortadan kaldıran ve daha az distorsiyon ve daha az patlama efekti sağlayan kapasitörsüz bir konektördür. Bu D-bağlantı noktalı kulaklık amplifikatörü, 2,1 Vrms'ye kadar yüksek bir çıkış voltajına sahiptir ve ALC1200 ses codec'iyle mümkün olmayan yüksek empedanslı kulaklıkları (600 ohm'a kadar) işleyebilir.


Yorum Gönder

1Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder