Web Animasyonu

Metin Bedir
0

 

Web Animasyonu

Son zamanlarda, İnternette giderek daha sık animasyon harikalarını bulabilirsiniz. Ve bu özel tekniğin kullanılması boşuna değil, çünkü basit bir metne ve resme dinamizm vermek ve onlara hayat vermek istiyor.


Ancak her şeyin ne zaman duracağını bilmesi gerekiyor ve bazen önünüzde sayfadaki bilgi kalesi değil, web tasarımı ve animasyonun tüm bilgisi olduğu anlaşılıyor. Çoğunlukla pop-up flash videolar nedeniyle sitenin içeriğini okumak neredeyse imkansızdır ve yararlı bilgilerin yakalanması ve çıkarılması söz konusu değildir.


Dahası, ekonomi açısından, flash ve web animasyonu teknolojileri, önemli bir ağırlık ve sonuç olarak hatırı sayılır bir İnternet trafiği oluşturdukları için tamamen karlı değildir.


Web animasyonu kullanımının gerekli olduğu veya tamamen yokluğunun gerekli olduğu durumların bir listesi vardır.


Öncelikle animasyon kullanımının tavsiye edilmediği anlara bakalım.


1. Animasyonu her sayfada aşırı kullanmayın, çünkü sonuç olarak siteden bilgi algılamayan ve dışarıdan dikkatini dağıtan ve çoğu zaman tatmin edici dekorlar olmayan öfkeli bir kullanıcı elde edersiniz.


2. Logo olarak animasyon kullanılması tavsiye edilmez. Bir logo, kolayca algılanabilen bir ticari markayı ifade eder, bu nedenle görünümünü dinamiklerle karmaşıklaştırmamalısınız.


3. Sayfa her türlü bilgiyle doluysa, animasyon kullanımıyla onu "yüklemeye" gerek yoktur, çünkü tüm kullanıcılar yalnızca bir sayfayı yüklemek için önemli bir süre beklemeye hazır değildir.


Şimdi, animasyon kullanmanın şiddetle tavsiye edildiği anları tartışalım:


1. Ürünün yetenek ve işlevini görsel olarak temsil etmek ve farklı açılardan göstermek istiyorsanız. 3dMAX genellikle burada kullanılır - hacimsel ve gerçekçi projeler oluşturmak için modelleme. Flash teknolojisinin kullanıldığı videoların kullanılması, kullanıcıya bir ürün veya hizmeti değerlendirme konusunda maksimum fırsatı sağlamak isteyenler için bir nimet olacaktır. Ancak, flash animasyonun karakteristik bir dezavantajı olduğundan, tüm kullanıcıların bu tür bir sunumu etkili bir şekilde kullanamayacağını da unutmayın - ağırlığı bir İnternet sayfası için yeterince büyük. Ayrıca, Rus arama motorları istek üzerine flash siteleri vermezler, çünkü onları tanımazlar, bu nedenle site promosyonu ve derecelendirmesi bu durumda kabul edilemez kavramlardır.


2. Olan biten dinamiklerin izini sürmeniz gerekiyorsa.


3. Kullanıcının dikkatini ihtiyacınız olan sayfa alanına perçinlediğinden emin olmak istiyorsanız. Bu, açılır notların, araç ipuçlarının ve efektlerin iyi çalıştığı yerdir.


Gelecekteki bir site için bir proje geliştirmeden önce, her zaman varlığının amacını değerlendirin. Ve gelecekte, ayrıntılı analiz sırasında, web animasyonu dahil gerekli öğeleri ekleyin.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)