Kaçınılması Gereken 5 SEO Hatası

Metin Bedir
0

 

Kaçınılması Gereken 5 SEO Hatası


SEO artık site sahipleri için bir zamanlar olduğu gibi bir jargon değildir. Her şey SEO ile ilgili olduğunda , her site sahibi bir uzman gibi davranır ve bazı ölümcül hatalar yapar. Çoğunlukla, yeni başlayanlar, sıkı çalışmalarına mal olabilecek belirli hataları yapmaya daha yatkındır. Bu hataların Google gibi arama motorları üzerinde ciddi etkileri olabilir ve sitenin arama sonuçlarından kaldırılmasına neden olabilir.


Sitenizin sıralamasını Google'da ve diğer arama motorlarında üst sıralarda tutmak için ne pahasına olursa olsun kaçınmanız gereken bazı yaygın SEO hataları.


  • Ücretli ve doğal olmayan bağlantılar oluşturma
  • Gizli anahtar kelimeleri kullanma
  • Makalelerde anahtar kelimeleri doldurma
  • İçeriği kopyalama ve makale döndürücüyü kullanma
  • Sayfa içi optimizasyonlara dikkat etmemek

Kaçınılması Gereken 5 Yaygın SEO Hatası

1. Doğal Olmayan Bağlantılar Kurmak

İnsanların çoğu, blogları çalıştırmak ve çevrimiçi iş kurmak için web sitesine başlar. Her halükarda, Google siteyi arama sonuçlarında göstermeye başlasa bile, bir web sitesine düzgün trafik çekmek önemli ölçüde zaman alacaktır. Bir sitenin Google'da iyi bir sıralama elde etmek için iyi bir itibara ve harici bağlantılara ihtiyacı vardır. Bu, site sahibinin çok daha az etkiye sahip olduğu bir dış faktördür. Kaliteli içerik arttıkça, otomatik olarak daha kaliteli geri bağlantılar alma eğilimindedir.


İnsanlar dış bağlantılar kavramını yanlış anladığında ne yazık ki tam tersi işler. SEO ajansları ve bağlantı değişim platformları aracılığıyla kendi başlarına doğal olmayan bağlantılar oluşturmaya çalışırlar.


Google, hızlı bir zaman diliminde oluşturulmuş doğal olmayan bağlantılara sahip sitelere karşı harekete geçme konusunda çok net bir duruşa sahiptir. Ücretli veya spam içerikli bağlantılar oluşturmanın gerçekliğini anlamak için Google ürün forumunda bu konuyla ilgili yüzlerce tartışmayı görüntüleyebilirsiniz.


1. Spam Bağlantısı Oluşturma

Bu yüzden ilk SEO hatası, sitenizin arama sonuçlarından kaldırılmasına neden olabilecek doğal olmayan bağlantılar oluşturmaya asla çalışmayın. Çevrimiçi kariyeriniz için yol haritasına başlamak için sitenize organik trafik çekmek için bir süre bekleyin.

2. Gizli Anahtar Kelimeleri Kullanma

İnsanların Google'da iyi bir sıralama elde etmek için neler yaptığını görünce şaşıracaksınız. En kötü siyah şapka SEO tekniği , içeriği beyaz renkli veya çok küçük yazı tipi boyutu 1px olarak kullanmaktır. Müşteri web sitelerinden birini incelerken, site sahibinin beyaz yazı tipli metni kullandığını gördük. Niyeti, yerel arama anahtar kelimeleri için Google'da üst sıralarda yer almaktı.


Onun sitesi, belirli anahtar kelimeler "Teksas Restoranları" için üçüncü sayfadaki 20 sonucun çok üzerindeydi. Siteyi temizledik ve Google'a yeniden gönderdik ve sonuç inanılmazdı. Site, sahip olduğu içerikle bir hafta içinde altıncı sırada ilk sayfaya taşındı.


Ancak böyle çirkin teknikler yapmanın kötü aşamaları olabilir. Google, sitenizi web spam için etiketleyebilir ve arama sonuçlarında listeden çıkabilir veya indirgeyebilir. Google Arama Konsolu hesabınızda manuel spam işlemi görürseniz, bunun tek yolu sitenizi temizledikten sonra yeniden değerlendirme isteği göndermektir . Google webspam ekibi tarafından manuel olarak işlenecek milyonlarca yeniden değerlendirme isteği olacağından, bu süreç genellikle birlikte aylar sürer.


2. Gizli Metni Kullanma

Bu yüzden ikinci SEO hatası, içeriğin tüm cihazlarda okunabilir olmasını sağlamak ve hedeflenen anahtar kelimeleri gizlemek için beyaz arka planlı beyaz yazı tiplerini kullanmaktan kaçının.

 

 

3. Anahtar Kelime Doldurma

Anahtar kelimeleri gizlemek hata yapmanın görünmez bir yolu olsa da, anahtar kelime doldurma aynı hatayı yapmanın görünür yoludur. Genel bir kural olarak, hedef kitleniz ve arama motorları için makale yazın. SEO hakkında yazarken, açıkçası o makalede "SEO" kelimesinin birden fazla örneği bulunmalıdır. Yapmanız gereken, örnekleri izlemek ve anahtar kelimelerin makale üzerinde çok fazla kullanılmamasını sağlamaktır. Bu genellikle anahtar kelime yoğunluğu olarak adlandırılır ve kabul edilebilir aralık yalnızca% 5-10'dur. Makaledeki kelimelerin 'sini anahtar kelime olarak kullandığınızda, şüphesiz makale arama sonuçlarında aşağıya itilecektir.


Arama motorları için yazılmış bu kadar yüksek anahtar kelime yoğunluklu yüzlerce makale, sitenizin kötü görünümünü Google'a sunacaktır.


3. Anahtar Kelimeleri Doldurma

Bu yüzden üçüncü SEO hatası, arama motorları için değil, insan kullanıcılar için makale yazın. Okuyucularınız için SEO etkili makale yazmak için anahtar kelime yoğunluğu ve anahtar kelime planlayıcı araçlarını kullanın.



4. İçerik Kopyası veya Makale Döndürme

Başarılı bir web sitesi yürütmek, uygun bir yönde zaman, para ve çaba yatırımı gerektirir. Bir sitenin boyutu büyümeye başladığında, tek tek site sahipleri için en büyük sorun güncellemelerin sıklığını korumaktır. Örneğin, tek bir kişinin makale yazması ve ayda 1 milyon ziyaretçi alan daha büyük bir siteyi sürdürmesi mümkün değildir. Bu nedenle, makale yazma gibi zaman alıcı faaliyetlerin bir kısmı, diğer temel faaliyetlere odaklanmak için üçüncü taraflara yaptırılacaktır.


Üçüncü taraf içerik yazarlarını kullanarak bir siteyi hemen başlatıyor olabilirsiniz. İnsanlar ayrıca yerleşik siteleri satın alır ve serbest çalışanlarla çalışmaya devam eder.


Her halükarda, ucuza kaliteli içerik yazarı elde etmek gerçekten zordur. Ya önemli miktarda para harcamanız ya da sevdiğiniz insanları işe almanız gerekiyor.


Bunu Freelancer.com gibi ucuz sitelerle test ettik ve teklif verenlerin ya gerekli becerilere sahip olmadığını ya da diğer sitelerden makaleleri yeniden ürettiğini gördük. İçeriğin orijinal olarak yazıldığına inanmak için asla Copyscape gibi araçlara güvenmeyin. Yeni bir cümle oluşturmak ve Copyscape'i geçmek için sözcükleri bir cümle içinde döndürebilen makale döndürücü gibi araçlar vardır.


Siteyi kendi başınıza tutuyorsanız, başka sitelerden içerik kopyalamayın veya kopyalamayın. Bu, sitenizin arama sonuçlarından kalıcı olarak yasaklanacağı bilinen bir sonuca yol açacaktır.


4. Kopyalanan İçeriği Kullanma

Yani dördüncü SEO hatası, diğer sitelerden makaleler kopyalamayın. Serbest çalışanları kullandığınızda, yüksek ödeme yaptığınızdan ve kaliteli ve orijinal içerik aldığınızdan emin olun.

 


5. Kötü Sayfa İçi SEO

Çevrimiçi olarak bir makale yayınlamak, okul sınavında bir makale yazmaktan tamamen farklıdır. Yayınlamadan önce her makaleyi gözden geçirdiğinizden ve belirli sayfa içi SEO tekniklerine bağlı kaldığınızdan emin olun . Anahtar kelimenin yanı sıra, bir sayfada arama sıralamasını belirleyen birçok başka faktör vardır:


  • Sitenizdeki her sayfa için benzersiz ve açıklayıcı başlık ve meta açıklama kullanmamak.
  • Görüntüleri alternatif metin olmadan kullanmak veya diğer sitelerden çalmak.
  • Başlıkta, meta açıklamada ve URL'de hedeflenen anahtar kelimeleri kullanmamak.
  • İçeriği uygun başlık ve alt başlıklarla yapılandırmamak.
  • Okunabilirliği zayıf olan dilbilgisi ve yazım hataları içeren makaleler yayınlamak.

Tüm arama motorları, sonuçlar sayfasında başlığı, meta açıklamayı ve URL'yi gösterir. Bazı durumlarda URL, sayfada kullanılan içerik haritası yapısıyla değiştirilecektir. Dolayısıyla, yinelenen veya açıklayıcı olmayan başlık ve meta açıklama kullanmak, düşük sıralamayla sonuçlanacaktır. Ayrıca kullanıcılar, kendileri için çekici değilse sonuçlara tıklamayacaktır, böylece değerli trafiği kaybedersiniz.


5. Sayfa İçi Optimizasyonları Görmezden Gelme

Beşinci SEO hatası, arama sıralamanızı geliştirmek için basit sayfa içi optimizasyon adımlarını kullanın. Yayınlamadan önce sayfanın arama sonuçlarında nasıl görüneceğini simüle etmek için araçlar kullanın.


Sonuç

Yukarıda, insanların yaptığı fark ettiğimiz beş yaygın SEO hatası var. Sayfa içi optimizasyonlara dikkat etmeden siyah şapka tekniklerine odaklanmak, arama motorlarının sitenizi cezalandırmasına neden olacaktır. Cezalandırıldıktan sonra siteyi arama sonuçlarına geri getirmek zor bir iştir. Önleme, tedavi etmekten daha iyi olduğu için, sitenizi optimize ederken basit yönergelere uymanız önerilir. Bu, yalnızca sitenizin itibarını korumaya yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda trafiği artıracak ve böylece daha fazla müşteri edinme olasılığını artıracaktır. 

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)