Buharlı Ütünün Alt Kısmı Nasıl Temizlenir?

Metin Bedir
0
Buharlı Ütünün Alt Kısmı Nasıl Temizlenir

Verimliliğini ve ömrünü artırmak için ütünüzün altını düzenli aralıklarla temizlemek her zaman iyidir. Buharlı ütülerin bakımı uygun şekilde yapılmalıdır. Ütünün hareket ederken sürüklenmesini önlemek ve artıkların ütü tabanında birikmesini önlemek için, ütünün taban plakasını ve kalıntıların birikme eğiliminde olduğu buhar deliklerini temizlemeye devam etmelisiniz.


Her zaman kullanışlı olan ev eşyalarını kullanarak ütünüzü temizlemenin birçok basit yolu vardır. Bu ürünler toksik değildir ve ütünüze zarar vermez. Bunları anlamak için daha fazlasını okuyun.


1. Beyaz Sirke 

Beyaz sirke, demirin içinde birikmiş olabilecek kireci gidermede çok iyi bir ajandır. Ütünüzün su haznesine üçte bir oranında dolana kadar beyaz sirke veya eşit miktarda sirke ve su dökün. Sirkenin buharlaşması için orta-yüksek ısı ayarında yaklaşık 5-10 dakika buharlaşmasına izin verin. Daha sonra hazneyi sade suyla doldurun ve sirke izlerini ve kalan mineral kalıntılarını gidermeye yardımcı olmak için ütüyü tekrar açın. Ardından ütünün altını ve buhar deliklerini temiz bir bez veya kağıt havluyla silin.


2. Kabartma Soda 

1 yemek kaşığı su ve 2 yemek kaşığı karbonat alıp küçük bir kapta karıştırarak macun haline getirin. İçinde su kalmadığından emin olun. Bir spatula yardımıyla macunu ütünün üzerine yayın ve özellikle sağlam birikintilere sahip alanlara odaklanın. Buhar delikleri de kaplanmalıdır. Macun çok kalın olmamalıdır, sadece tabanı eşit şekilde kaplayacak kadar sürün.


3. Tuz 

Genel tuz çok etkilidir ve naylon veya plastik gibi kir ve malzemelerin çıkarılmasına yardımcı olur. Bir kağıt havlunun üzerine bir parça tuz koyun ve ütüyü sıcakken üzerinde gezdirerek kir lekelerini çıkarın. Kir tuza çekilir ve bu da ütüyü temiz bırakır. Taban plakasına yapışan plastik veya naylondan kurtulmak için, alüminyum folyonun üzerine biraz tuz koyun ve en iyi sonuçları elde etmek için bu plastik parçalarından geçirin.


4. Diş macunu 

Kirler çözülene kadar tabanı beyaz diş macunu ile ovalamaya devam edin. Ardından kuru bir bezle silin. Birkaç dakika içinde ütünüzdeki kiri ve diğer malzemeleri temizleyebilirsiniz.


5. Kurutma Sayfaları 

Ütünüzün altına birkaç kurutucu tabakasını nazikçe sürün. Bu sırada ütünün ayarı düşük seviyeye getirilmelidir. Birikmiş kir ve kiri temizleyene kadar ovalamaya devam edin. Kurutucu tabakalarındaki kalıntı kalıntılarını gidermek için, sona doğru temiz bir bezle tekrar ütüleyin.


6. Nemli Bez 

Büyük bir bez alın ve sade suya daldırın. Fazla suyu sıkın ve biraz ısındığında ütünün tabanını bu bezle silin. Bu, tabandaki pisliği ortadan kaldırmanıza yardımcı olacaktır. Dirençli lekeleri yok etmek için az miktarda yumuşak bir deterjan ve naylon ağ ped de kullanabilirsiniz.


7. Sirke Ve Tuz 

Bir tencereye 1: 1 sirke ve tuz çözeltisi alın ve iyice karıştırın. Tavanın karışımını ocakta ısıtın ve tuz çözülene kadar ara sıra karıştırın. Sirkenin kaynamadığından emin ol. Sirke kaynamaya başlamadan tencereyi çıkarın.


8. Sade Su 

Buharlı ütünüzün haznesini tamamen sade su ile doldurun ve açın. Hazne boşalana kadar buharda pişirmeye devam edin. Bu aynı anda buhar deliklerinde kalan kalıntıları da temizleyecektir. Kalan kalıntıları temizlemek için ütü tabanını kuru bir bezle silin.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)