Joker'in Gerçek Adı Nedir? (Çizgi Romanlarda ve Filmlerde)

Metin Bedir
0
Joker'in Gerçek Adı Nedir

Joker'in kim olduğunu açıklayan gerçek bir köken asla olmadı, bir dizi çelişkili arka plan önerildi. İlki, Detective Comics'in 1951 tarihli bir sayısında geldi ; karakter eskiden, hırsız olmak için Red Hood yapan isimsiz bir laboratuvar çalışanıydı . Batman'la yüzleşmesinin ardından bir kimyasal fıçıya düşer ve cildinin beyazlaşmasına ve onu delirmesine neden olur. Alan Moore, bu çekimi tek seferlik hikayesi Batman: The Killing Joke ile detaylandıracaktı., karakteri hamile karısına bakmak için Red Hood'u takan başarısız bir komedyen olarak tasvir ediyor. Karısının ölümü ve şekil bozukluğu onu akıl sağlığının sınırına iter, ancak Joker'in kendisi daha sonra bu köken konusunda şüphe uyandırır ve güne bağlı olarak farklı şekilde hatırladığını iddia eder.

Başarısız olan komedyen arka planı genellikle en olası kökeni olarak kabul edilir, ancak o zaman bile Joker'in gerçek adı bir gizemdir. Joker'in filmlerde, çizgi romanlarda ve oyunlarda pek çok farklı yorumu var, ancak yazarlar karakteri uygun gördükleri gibi yeniden icat ediyorlar. Joker'in Moore'un The Killing Joke'da belirttiği gibi , arka planının çoktan seçmeli olmasını tercih ediyor.

Batman Çizgi Romanında Joker'in Gerçek Adı

Batman Çizgi Romanında Joker'in Gerçek Adı

Batman Confidential çizgi romanının 2007 "Lovers and Madmen" yayında Joker, soyadı verilmese de Jack adında eski bir gangster tetikçisidir . Tersine, Batman: Streets of Gotham'ın 2010 tarihli "The House of Hush" yayında Joker'in, Sallie Guzzo adlı bir gangster tarafından kaçırılan ve uzun yıllar hem fiziksel hem de cinsel tacizde bulunan küçük bir çocuk olan Sonny adının olduğu ortaya çıkar . Daha sonra Joker, Sallie'yi öldürür ve sadece Sonny'nin bildiği kelimeleri tekrar eder. Son zamanlarda, Batman: White Knight sınırlı serisinde Joker , bir sonraki bölüme kadar uzanan Jack Napier olarak adlandırıldı.

Batman Filmlerinde Joker'in Gerçek Adı

Batman Çizgi Romanında Joker Gerçek Adı


Joker'in en çok tanınan gerçek adı Tim Burton'ın Batman'inde tanıtıldı ve karakter Jack Napier adlı bir gangsterdi . Bu ismin, 1960'ların dizisinde Alfred'i canlandıran Joker sanatçısı Jack Nicholson ve Alan Napier'in bir kombinasyonu olduğu söyleniyor. Burton'ın filmi bir kez daha Joker'in kökenini, karakterin bir kimyasallar fıçısına düştüğü ve şekil bozukluğunun delirdiği şekilde tasvir etti ve bu isim Joker'in en yaygın takma adı olacaktı . Batman: The Animated Series bir bölümde ona Jack Napier adını verecekti ve yukarıda bahsedilen çizgi roman dizisi Batman: White Knight , Joker'in gerçek adının Jack Napier olduğunu ortaya çıkardı.

2008'de The Dark Knight'da, Heath Ledger'ın Joker'i kesinlikle sıfır arka plan hikayesine kavuştu ve yönetmen Christopher Nolan, karakteri tamamen gizemli ve kaotik tutmayı seçti. Jared Leto'nun Suicide Squad Joker'i de arka plan bilgisi almıyor. Bu , Joaquin Phoenix'in oynadığı 2019'un bağımsız Joker kökenli filmi ile bir şekilde telafi edilecek . Açıkça The Killing Joke'dan esinlenen Joker , Arthur Fleck adında başarısız bir stand-up çizgi romanı olarak başlıyor. Bu komedi , doğru olduğu onaylanmasa da Thomas Wayne'in gayri meşru oğlu olabilir.

Joker'in Gotham'daki Gerçek Adı

Joker Gotham Gerçek Adı


FOX TV dizisi Gotham , kötü adam Joker'i ele aldıkları için reddedilirken, ikizler Jerome ve Jeremiah Valeska (Cameron Monaghan) karakterin benzersiz bir yeniden keşfini sundular. Jerome doğuştan deli gibi görünürken, Jeremiah sonuçta kardeşi tarafından bozulmuştu. Jerome tamamen kaosla ilgiliyken, Yeremya'nın planları çok daha karmaşık ve katmanlıydı. Muhtemelen hiçbir zaman kanonik bir kökeni veya Joker'e verilen gerçek gerçek ad olmayacak - ve olmamalı da. Joker'in yaratıcısı Jerry Robinson asla arka planını açığa çıkarmayı amaçlamadı ve gizemin çok daha ilgi çekici olduğuna inanıyordu, muhtemelen bu yüzden karakter ilk görünümünden 80 yıl sonra bu kadar popüler olmaya devam ediyor.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)