Uniqlo - Japon Giyim Tarzı Markası

Metin Bedir
0
Uniqlo - Japon Giyim Tarzı Markası


Bugün Uniqlo giyim mağazaları, dünya çapındaki perakendeciler tarafından imrenilen bir konumda bulunmaktadır. Bu, minimalist tasarım, kaliteli malzemeler ve en önemlisi düşük fiyatlar sunan, Japonya'nın en büyük zincirlerinden biridir. Adı “Eşsiz Giyim Deposu” anlamına gelmektedir.


Marka, gündelik ve spor koleksiyonlar yaratmakta ve aynı zamanda KAWS, Susam Sokağı, Peanuts, UNDERCOVER, JW Anderson gibi birçok markayla işbirlikleri gerçekleştirmektedir.


Uniqlo Markası


Aile İşi

Tadashi Yanai, 1949'da Yamaguchi Eyaleti'nin Ube şehrinde doğdu. Babası, Ogori Shōji şirketinin sahibiydi ve bir zamanlar Men's Shop OS mağazalarını yönetmekteydi. Tadashi, eğitimini tamamladıktan sonra JUSCO süpermarketinde sofra takımları ve erkek giysileri satışı yapmıştır. 1970'lerin sonlarında babasının işine katılmaya karar vermiştir.


Mayıs 1984'te aile, Hiroşima'da üniseks bir gündelik giyim mağazası açtı. Adı “Eşsiz Giyim Deposu”ydü. Başlangıçta marka, “unique Clothing” kısaltması nedeniyle “uni-clo” olarak tescil edilecekti. Ancak, 1988'de çalışanlar yanlışlıkla “C” harfini “Q” ile değiştirdiler ve böylece Uniqlo adı ortaya çıktı.


Uniqlo Mağazası


Japonya'daki ilk mağazanın açılışından on yıl sonra, zaten yüzden fazla mağaza vardı. Ancak 1990'ların sonlarında ülke bir kriz yaşamaktaydı. Daha sonra şirket, stratejisini değiştirmeye karar verdi. Holdingin adını Fast Retailing olarak değiştirdiler ve yalnızca ürünlerini geliştirmeye, üretmeye ve dağıtmaya odaklandılar. Diğer birçok büyük marka gibi, diğer ülkelere dış kaynak kullanarak maliyetleri düşürmeyi başardılar. Yüksek kaliteli fakat ucuz giysilerin kombinasyonu büyük bir başarı oldu.


O dönemlerde alıcılar her kuruş için mücadele ederken, Uniqlo bu altın fırsatı yakaladı. Şirket, kısa süre sonra markaya yeni bir soluk getirmek için Japon moda dergileri, ünlüler ve yeni tasarımcılarla işbirliği yapmaya karar verdi. Bu, Avrupa'da mağaza açılmasını mümkün kıldı.


Tadashi Yanai Uniqlo Kurucusu

Markanın gündelik giyim pazarını ele geçirmesinin ardından, markanın spor bölümü gelişmeye başladı.


Şirket, Kei Nishikori, Novak Djokovic ve Roger Federer dahil olmak üzere en ünlü tenis oyuncularıyla sözleşmeler imzaladı. Ayrıca golfçüler ve doğa sporları meraklılarıyla da işbirliği yapıyorlar. Bu işbirlikleri, temel gardırop ürünlerinin yanı sıra ceketleri de kapsıyor.


Popüler modeller arasında pamuk ve polyesterden yapılmış parkalar bulunuyor. Bu ürünler su itici bir kaplama ile işlenmiştir. Marka, genellikle sade tonları tercih ediyor; ancak özellikle kadın koleksiyonunda bazen istisnalar olabiliyor. 3 ana stil'de klasik Blocktech Balık Kuyruğu Parka, Blocktech kısa ceket ve pamuk ile naylondan yapılmış çok cepli Dağ Parkası bulunuyor.



Ultra Hafif Kaz Tüyü Ceketler, en çok satan ürünler arasında yer alıyor. İnce naylondan yapılmış ve yalıtım olarak kuş tüyü kullanılmıştır. Ceket, özel bir çantaya kolayca sığdırılabilir. Yeleklerde de aynı prensip uygulanmaktadır. Fiyatlar 43 USD ile 75 USD arasında değişmektedir.


Uniqlo Tarihi

Uniqlo Kot Pantolonlar

Japonya, en iyi denim üreticilerinden biridir. Bu nedenle Uniqlo koleksiyonlarında, markanın kendi memleketinde üretilen jean pantolonlar her zaman yer alır. Bunların fiyatı yaklaşık 54 USD dir. Kot pantolonların başlangıç noktası, kumaştır. Uniqlo, dünyanın her yerindeki tekstil üreticileriyle çalışarak tamamen yeni bir malzeme geliştirir. Denim uzmanları, solmuş ve eskitilmiş bir etki yaratmak için görevlendirilir.


Uniqlo Jeans Kot Pantolon


Bangladeş gibi diğer ülkelerde üretilen kot pantolonların fiyatı daha düşüktür. Erkek ve kadın modellerinin maliyeti yaklaşık 32 dolardır. Pantolonların açık ve koyu tonları mevcuttur. Kullanılan malzeme, az miktarda polyester ve spandeks ilavesiyle pamuk içermektedir.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)