Starfield, Indiana Jones ve diğer Xbox Oyunları PlayStation'a Gelebilir

Metin Bedir
0

Xbox oyunları PlayStation konsollarına gelmeye başlayacak

Starfield ve Indiana Jones dahil olmak üzere bazı Xbox özel oyunlarının PlayStation'a gelebileceği yönünde haberler var. XboxEra ve The Verge gibi kaynaklardan alınan bilgilere göre, Microsoft'un Bethesda tarafından geliştirilen Starfield oyununu PlayStation 5'e getirmeyi planladığı söyleniyor.


Oyun, Xbox Series X|S konsolları ve PC için 2023'ün Eylül ayında piyasaya sürüldü ve büyük bir başarı elde etti. PlayStation 5 sürümünün, oyunun ilk genişlemesi "Shattered Space" piyasaya sürüldükten sonra belirli bir zamanda çıkması bekleniyor.


Indiana Jones ve Büyük Çember (Indiana Jones and the Great Circle) adlı oyunun da PlayStation 5 için düşünüldüğü belirtiliyor. Bu oyunun da Xbox ve PC versiyonlarının çıkışından birkaç ay sonra Sony'nin platformuna gelmesi muhtemel. Ancak, bu hamleler Microsoft içinde herkes tarafından olumlu karşılanmıyor gibi görünse de, genel olarak Sony'nin büyük PlayStation oyuncu tabanına erişmek için Xbox konsol özgünlüğünden vazgeçme kararı alındı.


Xbox oyunları PlayStation konsollarına gelmeye başlayacak

Bu strateji değişikliğinin ardında yatan ana nedenin, Microsoft'un oyun bölümünü daha karlı hale getirme arzusu olduğu düşünülüyor. Game Pass modelinin birden fazla dokuz haneli bütçeye sahip oyunu destekleyemeyeceği ve belirli başlıkları PS5'te sunmadan potansiyel geliri kaçırıyor olabileceği belirtiliyor.


Microsoft'un daha önce Minecraft Dungeons gibi bazı Xbox oyunlarını PlayStation ve Switch'e getirdiği görülmüştü. Şirketin, Xbox oyunlarını Nintendo konsollarına ve muhtemelen Switch'in halefine de getirme planları olduğu biliniyor. Bu hareketler, Microsoft'un çok platformlu bir stratejiye doğru kaydığını ve Xbox'ın oyun endüstrisindeki yerini yeniden değerlendirme ihtimalini artırıyor.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)