Lider Kriptoda Önemli Gösterge: Altcoin’lerde Son Durum Yüzleri Güldürüyor!

Metin Bedir
0
Lider Kriptoda Önemli Gösterge: Altcoin’lerde Son Durum Yüzleri Güldürüyor!

Lider kripto para birimi Bitcoin son zamanlarda yaşadığı artış ile yatırımcıların yüzünü güldürüyor. Ancak öne çıkan bir gelişme 1 Ocak 2024 için önemli bir sinyal veriyor olabilir. Şimdi, bu göstergeye ve Bitcoin fiyatında son duruma bir bakalım.


Bitcoin’de Rainbow Göstergesi

COINTURK ve COINTURK NEWS adlı iki kripto para haber sitesinde de ifade edildiği gibi 2024’e günler kala Bitcoin’in fiyatının hangi seviyede olacağı konuşulmaya başladı. Kripto paraların yüksek volatiliteli doğası net bir tahminde bulunmayı zorlaştırıyor olsa da Gökkuşağı grafiği önemli ipuçları sağlıyor. Grafik, fiyat için bir projeksiyon sağlamak, BTC’nin gelecekteki potansiyel fiyat yön hakkında fikir vermek adına logaritmik bir büyüme eğrisi kullanıyor. Gökkuşağı grafiği, kripto kralının fiyatının ulaştığı her gökkuşağı rengi aşamasında piyasa duyarlılığını vurgulamak için eğrinin üzerine gökkuşağı renk bantları yerleştirerek yükseliş veya düşüş senaryolarına işaret ediyor.


Grafiğe göre Bitcoin için yeni yılın ilk günündeki en iyi senaryo koyu kırmızı renkle gösterilen “Maksimum Balon Bölgesi”ne karşılık eliyor. Bu da kripto kralının fiyatının 1 Ocak 2024 tarihinde 180 bin 467 dolar ile 245 bin 226 dolara yükselmesi anlamına geliyor. Öte yandan grafik Bitcoin için bir düşüş senaryosunda 20 bin 56 dolar ile 26 bin 512 dolar arasında bir fiyat seviyesine işaret ediyor. Tüm bunlarla birlikte Bitcoin’in 1 Ocak 2024’e kadar mevcut “Birikim” bölgesinde kalması durumunda 36 bin 187 ile 47 bin 292 dolar aralığında işlem görmesi söz konusu olacak.


Bitcoin’de Son Durum

Yazının kaleme alındığı sırada 43.140 dolardan işlem gören Bitcoin, son 1 haftada sergilediği yaklaşık yüzde 7’lik artış ile yatırımcıların yüzünü bir kez daha güldürdü. Bitcoin rekor fiyat seviyesini 10 Kasım 2021’de 69.900 dolar ile görmüştü. Dolayısıyla şu anda bu fiyat seviyesinin yaklaşık olarak yüzde 37 altında işlem gördüğü ifade edilebilir.


Öte yandan piyasa değeri bakımından en büyük altcoin konumunda bulunan ETH da BTC ile benzer bir görünüm çiziyor ve son 1 haftada yüzde 7’nin üzerinde yükseldiği görülüyor. ETH yazının kaleme alındığı sırada 2.275 dolardan işlem görüyor.


Bunlara ek olarak piyasa değeri bakımından en büyük dördüncü kripto para olan Solana son 1 haftada yüzde 60’ın üzerinde artış yaşadı ve yazının kaleme alındığı sırada 111,4 dolardan işlem görüyor. Piyasa değeri bakımından en büyük beşinci kripto para olan Binance Coin (BNB) son 1 haftada yüzde 13 yükselirken yazının kaleme alındığı sırada 264 dolardan işlem görüyor. Ayrıca piyasa değeri bakımından en büyük dokuzuncu kripto olan Avalanche de (AVAX) son 1 haftada yüzde 20’nin üzerindeki artışı ile dikkatleri çekiyor ve yazının kaleme alındığı sırada 46,3 dolardan işlem görüyor.


Kaynak: https://coin-turk.com/bitcoin-rainbow-heyecani-1-ocak-2024-icin-one-cikan-3-farkli-senaryo

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)