Çinli Zeekr elektrikli SUV'u piyasaya sürdü, Avrupa'yı hedefliyor

Metin Bedir
0
Zeekr, yeni bir elektrikli crossover tanıttı


Çinli elektrikli otomobil markası Zeekr, 560 km menzile ve 28.000 doların biraz altında cazip bir fiyat etiketine sahip bir elektrikli SUV X duyurdu.


Model, Tesla ve diğer premium üreticilerin ürünleri ile rekabet edecek ve gelecekte Avrupa'da piyasaya sürülmesi planlanıyor.


Geely'ye ait birinci sınıf elektrikli araç üreticisi Zeekr, 2021'de kuruldu. Bugün, ürün yelpazesi Zeekr 001 sedan ve Zeekr 009 minivanı içeriyor. Geçen yıl boyunca şirket, sedana olan güçlü talebin yardımıyla satışlarını ikiye katlamayı başardı ve ayrıca iki model daha piyasaya sürme ve varlığını genişletme niyetini duyurdu.


Avrupa'da. Başlangıçta üçüncü modelin Zeekr 003 olarak adlandırılması planlanmıştı, ancak şimdi crossover'ın Zeekr X olarak adlandırıldığı ortaya çıktı - bu isim, üreticinin açıkladığı gibi, "sonsuz keşif, sonsuz hayal gücü ve sonsuz mükemmellik" anlamına geliyor.


Zeekr, Tesla Model Y'den daha fazla menzile sahip 28.000 dolarlık X elektrikli crossover'ı duyurdu

Zeekr X, iki adet 422 hp elektrik motoru aldı. 543 Nm'lik bir tork ve 560 km'lik bir menzil sağlayan 66 kWh kapasiteli bir batarya ile - bu rakam, üç araba konfigürasyonunun en ucuzu için geçerlidir ve 189.800 yuan veya 27.600 $'a mal olur. An, elektrikli otomobilin ayrıca yüz tanıma ve opsiyonel bir buzdolabı alacağından bahsetti. Karşılaştırma için, temel Tesla Model Y, 545 km menzil ile 38.000 $ karşılığında sunuluyor.


Yeni modelin teslimatları Haziran ayında başlayacak ve üretici yıl sonuna kadar 40.000 adet üretmeyi planlıyor. Zeekr X, Çin'in ardından Avrupa ve bazı Asya ülkelerinde çıkış yapacak ancak şirket henüz herhangi bir ayrıntı vermedi.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)