Evcil Hayvan Seçimi Nasıl Yapılır?

Metin Bedir
0
Evcil Hayvan Seçimi Nasıl Yapılır?

Hangi evcil hayvanı almalısın? Bir kedi mi ? Bir köpek mi ? Kirpi? Ve tabii ki her çocuk bir midilli ister !

Bir evcil hayvan seçtiğinizde, başka bir canlının sağlığı ve refahı için sorumluluk kabul etmiş olursunuz . Evcil hayvanınıza hayatı boyunca bakacağınıza söz veriyorsunuz. Evcil hayvanınızın aileniz, arkadaşlarınız ve toplum üzerindeki etkilerinden de siz sorumlu olursunuz.


Ailenize, evinize ve yaşam tarzınıza en uygun evcil hayvan türünü dikkatlice düşünürseniz, evcil hayvan sahibi olma deneyiminiz en keyifli olacaktır. Karşılanmayan beklentiler, insanların evcil hayvanlarını vermesinin, terk etmesinin veya sahiplenmek için vermesinin başlıca nedenlerinden biridir, bu nedenle bilinçli bir karar vermek için zaman ve çaba harcayın ve gelecekteki evcil hayvanınızla mutlu yıllar olmasını sağlayın.


Siz ve aileniz için doğru olan bir evcil hayvanı düşünürken aşağıdakileri göz önünde bulundurun:

Evcil hayvanınızın bakım masraflarını karşılayabilir misiniz? Bazı evcil hayvan türleri veya ırkları, ek maliyet veya çaba gerektirebilecek özel ihtiyaçlara sahiptir. Evcil hayvanınızın yiyecek, barınma, sosyalleşme, egzersiz, bakım ve veterinerlik bakımı gibi ihtiyaçlarını düşünün ve bunları karşılayabileceğinizden ve bunları sağlamaya istekli ve muktedir olduğunuzdan emin olun. Bakıcı Evcil Hayvan Sahipleri için Para İpuçları makalemiz, evcil hayvanlarla ilgili harcamaları azaltmaya yardımcı olabilecek iyi tavsiyeler sunar, ancak her evcil hayvanın mali bir taahhütte bulunması gerekir. Bazı evcil hayvanlar (sürüngenler, amfibiler, cep hayvanları ve kuşlar gibi) özel veteriner bakımı gerektirir, bu nedenle bölgenizde bu bakımı sağlayabilecek bir veteriner olduğundan emin olun.


Evcil hayvanınızdan ne kadar süre ayrı kalacaksınız? Uzun saatler çalışıyor musunuz veya sık sık seyahat ediyor musunuz? Bazı evcil hayvanların daha sık egzersize veya beslenmeye ihtiyacı vardır ve evden uzakta çok fazla zaman geçiren sahipler için iyi bir seçim olmayabilir.


Siz yokken evcil hayvanınıza kim bakacak? Sadece kısa süreli yoklukları değil, evcil hayvanınız sizden uzun yaşarsa neler olabileceğini de düşünün ve evcil hayvanınızın bakımı için buna göre plan yapın.


Gelecek yıllarda evcil hayvanınızı besleme yeteneğinizi etkileyecek yaşam durumunuzda gelecekte ne gibi değişiklikler meydana gelebilir? O evcil hayvana yaşamları için bir taahhütte bulunuyorsunuz, bu nedenle yaşam durumunuz değişirse evcil hayvanınızla ne yapacağınızı düşünün.


Yerel yasalar veya konut düzenlemeniz evcil hayvan seçiminizi kısıtlıyor mu? Kiralarsanız, ev sahibiniz sahip olabileceğiniz evcil hayvan türlerini veya sayısını kısıtlayabilir. Kat mülkiyeti ve şehir evi dernekleri benzer kısıtlamalara sahip olabilir. Bir şehirde yaşıyorsanız, evcil hayvan seçiminiz, banliyölerde veya taşrada yaşıyorsanız, seçiminizden çok farklı olabilir. Bina, kasaba, ilçe veya eyalet yönetmelikleri bazı evcil hayvan türlerine veya türlerine izin vermez. Evcil hayvanınızın ihtiyaç duyacağı egzersiz miktarını ve yaşam düzenlemelerinizin bu ihtiyacı karşılayıp karşılamadığını da düşünün.


Evcil hayvanınızın ihtiyaç duyacağı ilgiyi sağlayabiliyor musunuz? Ve kendinizi bir evcil hayvana bakmaya kaç yıl adamaya hazırsınız? Farklı hayvan türlerinin ve ırklarının, farklı yaşam beklentileri kadar farklı arkadaşlık ve ilgi gereksinimleri de vardır. Örneğin, bazı daha büyük kuşların 100 yıldan fazla yaşadığı bilinmektedir! Belirli bir evcil hayvan türü aldığınızda verdiğiniz taahhüdü gerçekçi bir şekilde anladığınızdan emin olmak için araştırmanızı yapın.


Halihazırda evcil hayvanınız var mı? Eğer öyleyse, mevcut evcil hayvanınız aynı türden veya farklı türden başka bir evcil hayvanı kabul edecek mi? Emin değilseniz, veterineriniz bu soruyu yanıtlamanıza yardımcı olabilir.


Bir evcil hayvanda ne arıyorsunuz? Bir kucak ısıtıcısı ister misin? Koşu arkadaşı mı? Yoksa bakımı kolay olan bir evcil hayvan mı? Bu evcil hayvan seçiminizi etkileyecektir. Evcil hayvanınıza kim bakacak? Evcil hayvana bakacak bakıcının deneyim düzeyi ve yeteneklerinin yanı sıra ne kadar boş zamanları olacağını göz önünde bulundurun. Küçük çocuklarınız varsa, geceleri aktif olan bir evcil hayvan, çocuğunuzun uyanık olduğu zamanlarda aktif olan bir evcil hayvan kadar iyi bir seçim olmayacaktır. Evcil hayvanlarınız varsa çocukları bakıma dahil etmek iyi olsa da, bir çocuğun herhangi bir evcil hayvanın bakımından ve refahından tek başına sorumlu olmasını beklemek gerçekçi değildir.


Evcil hayvan seçiminde doğru adres ise Pati Kulübü.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)