Yay Sektörü Üretiminde Öncü Firma: Anamas Yay

Metin Bedir
0

1978 senesinde kurulmuş olan firma, Tarım ve Otomotiv sektörü ile tekstil ve oyuncak endüstrisi gibi birçok alana hizmet eder. Son çıkan makine ve teknolojik cihazları bünyesinde bulunduran kuruluş sürekli gelişim göstererek hizmet alanını büyütmüş ve müşteri memnuniyeti sağlamıştır.


Üretim bandından çeşitli yelpazede çalışmalarını sürdürüp malzemelerinde kaliteye önem vermektedir.


Vizyoner Bir Bakış Açısı

Belirlenen hedefe giden yolda ileri teknoloji araç ve gereçlerle özgün tasarım ve gelişmiş yöntemlerle profesyonel bakış açısı benimsenmiş olduğu gözle görülür.


Piyasanın rekabetçi yapısında yerini almış, hızlı gelişim ve büyüme gösteren, tutarlı ve müşteri beklentilerine özen göstererek üretim çalışmalarını yürütmektedir.


Endüstriyel Çalışmalar

Yay üretim endüstrisinde yer alan ürünlerin dikkatli bir şekilde seçildiği belirtilir. Yurt içerisindeki ve yurt dışında bulunan üreticiler aracılığıyla kaliteli hammadde kullanılmakta ve müşterileri portföyünü hızlı bir akış sunulur.


Hammadde stoğunda uluslararası normlarda çelik teller kullanılmaktadır.


Çok çeşitli normlarda yay üretimi yapan firma, son teknoloji cihazlarla özenli bir şekilde üretim yapmaktadır. Üretim sonrası yapılan kontrol aşamasında dünya çapında kabul görmüş standartlar uygulanır ve müşteri talepleri doğrultusunda üretim gerçekleşir.


Firma, güncel teknolojik cihazlar kullanmayı, sürekli gelişimi, profesyonel bakış açısını, müşterilerini mutlu etmeyi, rekabet ortamında güçlü kalmayı kendine hedef aldığını belirtmiş, misyon çalışmalarını bu doğrultuda gerçekleştirme gayretindedir.


Ürün Yelpazesi

Sektörün öncü kuruluşlarından biri olan firma kaliteli ürün portföyüne sahiptir. Beyaz eşya, tarım ve Otomotiv endüstrisi, oyuncak sanayi gibi birçok sektöre hizmet verdiği bilinen işletmenin kalifiye personeli, tecrübeleri , özgün tasarım bakış açısı ve son teknoloji kullanarak geliştirdiği ürünlere ilişkin bilgiler verilmiştir. Bu yay çeşitlerine ilişkin açıklamaları aşağıda yer alır.


Basma: Makine araçlarda kullanımının yanı sıra estetik amaçlarla kullanıldığı belirtilir. Mekanik enerji deposu olduğu, esneklik sağladığı ve emniyet sistemi için kullanıldığı bilgisi yer alır.


Çekme: Çekme kuvveti uygulandığında direnen ve uzayan yaylardır. 0.20 mm ile 13.00 mm aralığında üretimi yapılır.


Kurma: Açısal ve kurma yönünde enerji depolayan yay çeşididir.


Keçe: Sızdırmazlığı sağlayan, çapı 0.20 mm ile 1.50 mm arasındaki otomotiv yedek parça elemanıdır.


Tel Form: Kullanım alanı geniş olmakla birlikte müşterinin beklentisine göre hazırlanabilir. Daire, kare, dikdörtgen gibi şekillerde üretilebilmektedir.


Segmanlar: Sızıntı önleyici, esnek malzemelerdir. Parçaların birbiriyle temasını önler, dayanıklıdırlar ve emniyet sağlayıcıdır.


Kesitli: Kare ve dikdörtgen yapıdadır. Otomativ sektöründe kullanımı yaygındır ve müşteri talebine göre üretilebilmektedir.


Kupilyalar: Ara bağlantı malzemesidir. Yine müşterinin ihtiyacı doğrultusunda üretimi yapılabilmektedir.


Yay Endüstrisi

Farklı amaç ve tasarımlarla üretimi yapılan yay, kuvvet etkisini arttırmak ya azaltmak amacıyla kullanılır. En basit şekilde örnek vermek gerekirse, pencere ve kapı sistemlerinde açma-kapama sırasında çalışmaktadırlar.


Kullanım alanı ve sektöre bağlı olarak yay tasarımları farklılaşmaktadır. Örneğin bir gitarda kullanılan teller sayesinde sesin tonu ayarlanabilir. Oyuncaklar içerisindeki parçalar ise destekleyici konumdadır.


Kullanım alanı oldukça geniş olan yay sanayi, öncü firmalar tarafından geliştirilen dinamiklere sahip olmaktadır.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)