Dns Prefetch Nedir?

Metin Bedir
0

Dns Prefetch Nedir?

DNS prefetch
, aynı sayfada kullanılan bağlantıların DNS çözümlemesini önceden yaparak, sayfanın yüklenmesini hızlandırmak için kullanılan bir yöntemdir. Bu, tarayıcının, bir sayfanın içeriği yüklenirken, sayfada yer alan bağlantıların DNS adreslerini önceden çözümleyerek, bağlantıların gerçek IP adreslerini önceden öğrenmesini sağlar. Bu sayede, kullanıcının bağlantıya tıkladığında, tarayıcının hemen bağlantıyı açmasını sağlar.

Dns Prefetch Chrome Nedir?

Google Chrome tarayıcısı, DNS prefetching özelliğini varsayılan olarak destekler. Bu özellik sayesinde, tarayıcı sayfanın içeriği yüklenirken, sayfada yer alan bağlantıların DNS adreslerini önceden çözümler ve bu sayede bağlantıya tıklandığında tarayıcının hemen bağlantıyı açmasını sağlar. 

Chrome tarayıcısının bu özelliği kullanmasını engellemek için, chrome://flags/#dns-prefetch-disable sekmesine giderek "Default" seçeneğini "Disabled" yapabilirsiniz.

Dns Prefetch Litespeed Kullanımı

LiteSpeed web sunucusu, DNS prefetching özelliğini destekler. Bu özellik, sunucunun sayfanın içeriği yüklenirken, sayfada yer alan bağlantıların DNS adreslerini önceden çözümlemesini sağlar. Bu sayede, bağlantıya tıklandığında sunucunun hemen bağlantıyı açmasını sağlar ve sayfanın yüklenmesi için gereken süreyi azaltır. 

LiteSpeed web sunucusu, bu özelliği etkinleştirmek için mod_remoteip modülünü kullanır. Ayrıca, sunucu yapılandırma dosyasındaki "DNSLookup" ayarını "on" olarak değiştirerek de bu özelliği etkinleştirebilirsiniz.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)