Metrik Vida Nedir?

Metin Bedir
0
Metrik Vida Nedir?

Metrik Vida Nedir?

Dişin uç kısmı düz kesilmiş diş dibi kavislendirilerek şekillendirilmiştir. Vidanın en önemli elemanı olan adım iki diş tepesi arasındaki mesafe boyudur. Metrik vidalarda adım, milimetre cinsinden belirtilmektedir. Vidanın elemanları adıma göre hesaplanmakta ve metrik vidanın ölçüsü, diş üstü çapına göre verilmektedir. Metrik Vida: Üçgen açısı 60 derece olarak ölçülmektedir. Metrik vida kaleminin ucu 60 derecelik bir açı ile bilenir. Metrik vidaların diş açıları eşkenar üçgene benzemektedir. Kalemin ucuna göre sol tarafındaki kenar 30 derece ve sağ kenarı da 30 derece olacak şekilde eşit olarak belirlenmiştir. Diş biçimine göre sınıflandırılmışlardır.


Metrik Diş Tablosu Nedir?

Özellikle adından da anlaşılacağı gibi metrik diş tablosu, diğer bir adıyla metrik vida tablosu olarak kullanılmaktadır. Yani hassas bir mekanik tasarım kapsamında vidaların yerleri üzerine hazırlanan bir tablo türüdür. Özellikle vidaların çapları ve yüksekliği ile beraber birçok ölçünün üzerinden ele alınmış bir tablodur. Metrik vida bütün mühendisler ve teknik elemanları için vazgeçilmez tablolar arasında yer almaktadır. 


Bu da vidaların birbirine karışmadan çok daha sağlıklı bir şekilde makineye yerleştirilmesine imkân sunmaktadır. Herhangi bir makine tasarımı konusunda kritik olan kısımları, çok daha basit bir şekilde gösterme imkânı tanımaktadır. Metrik vida kalın ve ince diş olmak üzere 2 çeşittir. Sızdırmazlık değil de bağlantı yapılacaksa Metrik diş kullanılması gerekmektedir. Metrik vidalarla ilgi aklınıza takılan her şeye https://www.neofix.com.tr/metrik-vida adresinden ulaşabilirsiniz.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)