100x Potansiyelli 5 Altcoin

Metin Bedir
0
100x Potansiyelli 5 Altcoin

Birkaç yıl içinde yükselmesi beklenen 100x potansiyelli 5 altcoin ‘e yazıda yer verdik. Fakat öncesinde kripto para yatırımlarının piyasadaki aşırı oynaklık nedeni ile hala riskli bir alan olarak görüldüğünü hatırlatalım. 


Ani düşüşler karşısında yatırımcıların panik yapmaması maddi kayıpların yaşanmaması için önemli. Başlangıçta belli bir hedef koymak ve bu hedefe ulaşabilecek projeleri seçmek riski azaltmak için izlenecek yollardan biri. 


Gelişme sürecine devam eden kripto paralar arasından seçtiğimiz 100x potansiyelli 5 altcoin :


1. Bitgesell (BGL)

BGL, işlem ücretleri yakma oranı %90 olan, her yıl yarılama yapan bir değer deposudur. 


Bitgesell, Bitcoin’den ilham alarak, Bitcoin’in deflasyonist özelliklerini maksimuma çıkarma amacı ile geliştirildi. Ekosistemin kurucusu Emma Wu, projenin temeline Freigeld modelini koyarak dijital kıtlığın her geçen gün artmasını ve BGL arzının giderek azalmasını sağladı. 


Bitgesell Halving Aralığı

Yarılama (halving), çıkartılan her 210.000 bloktan sonra kripto madenciliği ödüllerinin yarıya düşürülmesidir. Bitcoin üzerinden örnek verecek olursak; 2012 yılında 210.000 blokluk ilk setini çıkan BTC yarılmaya gitti. Normalde 50 BTC olan ödül 25 BTC’ye düştü. 


Madencilik ödüllerinin azalması, coin üzerine yukarı yönlü bir baskı oluşturur. Fiyatı önemli ölçüde değerlenir. Kripto paralar için oldukça önemli olan bu uygulama Bitcoin’de her 4 yılda bir gerçekleşir. 


Bitgesell kuruluş amacına uygun olarak, deflasyonist yanını güçlendirmek için  belirttiğimiz yarılamayı her yıl gerçekleştirir. 


Bitcoin ve Bitgesell karşılaştırmasını okumak için: BGL vs BTC


2. Roseon Finance (ROSN)

Roseon Finance, kullanıcıların ROSN token stake edebildiği, mini oyunlar oynayarak NFT tabanlı varlıklar kazanabildiği mobil öncelikli platformdur. 


Roseon Finance blok zincirin farklı noktalarında bulunan kişileri kendi platformunda bir araya getirmeyi amaçlıyor. Roseon Finance özellikle blok zincir oyunları üzerine odaklanıyor. 


Roseon Finance Game Center’da oyuncular, P2E oyunlarını oynayarak NFT ödülleri kazanabiliyor.  Kazandığı ödülleri Roseon Finance Mağazası’nda ya da ikincil piyasalarda satarak gelir elde edebiliyor. Kullanıcıların platformda kazanç elde edebileceği diğer bir alan ise staking ve farming. Roseon Finance farming yapan kullanıcıların yüksek verimlilik ile ciddi miktarda ödüllendirileceğini söylüyor. 


Roseon Finance şu ana kadar 100 binden fazla indirildi. Yönetim ekibi, yıl içinde eklenecek yeni oyunlarla ve ağda yapılacak iyileştirmeler ile kullanıcı sayısını arttırmayı amaçlıyor. 


3. PATHDAO

PathDAO, blok zincirde gelir elde etmek için oyun oynayan kişilere verimli çözümler sunmak için oluşturulmuş bir metaverse projesidir. Tokeni PATH’dir. 


Projenin amacı, blok zinciri şu ana kadar tercih etmemiş insanlara da ulaşarak, mevcut oyuncular ile birlikte sanal dünyanın en büyük oyuncu topluluklarından birini oluşturmak. 


PathDAO oyun dışında stake ve arazi ticaretiyle de kullanıcıların gelir elde etmesini sağlıyor. PATH token sahipleri, ellerindeki jetonları stake ederek ödül kazanabildiği gibi yönetimde de söz sahibi oluyor.


4. ADAPad

ADAPad yeni blok zincir projelerinin kolay bir şekilde ön satış yapabileceği platformdur. 


Proje gelecekte kendi çapraz zincir köprüsüne ve kanıtlanmış bahis sistemlerine sahip olarak ekosistemini genişletmeyi hedefliyor. 


ADAPad yönetim ekibi çapraz zincir desteğini kısa vadede aktif ederek, projelerin birden fazla blok zincirde ya da lansman platformunda işlem yapabilmesini sağlayacak. 


ADAPad, Cardano blok zinciri üzerinde çalışan bir ekosistemdir. Cardano’da akıllı sözleşmeler ve merkezi olmayan finans ürünlerinin iyileştirmesini sağladığı “Alonzo” güncellemesi ile  Cardano IDO'larının değerlenmesi bekleniyor. 


5. Basic Attention Token (BAT)

Basic Attention Token, reklam vermek isteyen şirketlere alternatif çözüm önerileri sunan bir blok zincir platformudur. BAT ağ içi ödemelerde kullanılan para birimidir. 

Basic Attention Token reklam veren şirketlere, bütçe ile orantılı olarak daha iyi geri dönüşler alabileceğini söylüyor. Bunu sağlamak için ağ içinde çeşitli mekanizmalar kullanılıyor. 


Kullanıcılar izledikleri reklam süresi ölçeğinde ödül kazanabiliyor. Basic Attention Token ‘in tasarladığı ödül mekanizması ile daha fazla kullanıcıyı protokole çekmeyi amaçlıyor. Yüksek verimlilik vaadinin arkasındaki sistem de bu. Kullanıcı sayısı arttıkça verilen reklamların daha geniş kitlelere ulaştırılması amaçlanıyor. 


Platformda ödemeler ve ödüller BAT ile yapılır. Reklam verecek şirketler BAT ile ödeme yapar ve verdiği reklamı izleyen kullanıcılar, yapılan ödemedeki BAT tokenden payını alır. Sistem bu uygulama ile şirketler ve kullanıcılar arasında bir nevi takas yapılmasını gerçekleştirir. 


Basic Attention Token, verilen reklamlardan en üst düzeyde verim almak ve etkileşimi arttırmak için hedef kitle uygulamasını kullanıyor. Kurucu ekip bu sayede hem kötüye kullanımların önüne geçilmesini hem de geri dönüşlerin artmasını hedefliyor. 


Proje hedef kitleye yönelik reklam paylaşımları yapıyor ve  reklam izleyen kullanıcı bilgilerinin sonsuza kadar ulaşılamayacağını söylüyor. Gizlilik konusunda tüm önlemlerin alındığı ifade ediliyor. 


BAT token piyasaya çıktığı 2017’de, o ana kadar yapılmış “en hızlı ilk token arzı satış” rekorunu kırmıştı. 


Basic Attention Token, reklam sektörü gibi devasa bütçelerin döndüğü bir alanda ekosistemini büyütmeye çalışıyor. Bekledikleri noktaya ulaşabilirlerse BAT değeri 100x hatta 500x yapma potansiyeline sahip.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)