Google Chrome'da Sekme Arama Özelliğini Etkinleştir

Metin Bedir
0

Google Chrome'da Sekme Arama özelliği nasıl etkinleştirilir?


Google, birçok açık sekme ile sürekli olarak kullanıcının tarayıcı deneyimini iyileştirmeye çalışmaktadır. Yakın zamanda incelediğimiz kaydırılabilir sekme şeridi seçeneğini hatırlayabilirsiniz . İşte aynı yönde bir başka adım - kararlı Chrome 86'da zaten mevcut olan yeni Sekme Arama özelliği .


Google Chrome, Windows, Android ve Linux gibi tüm büyük platformlar için mevcut olan en popüler web tarayıcısıdır . Tüm modern web standartlarını destekleyen güçlü bir oluşturma motoruyla birlikte gelir.


Şu anda, birden çok sekme açtığınızda, yalnızca simgeyi görene kadar genişlikleri azalacaktır. Daha fazla açılış sekmesi, simgenin de kaybolmasını sağlayacaktır. Bu, belirli bir sekmeye hızla gitmeyi zorlaştırır. Yeni Sekme Arama özelliği bu durumda yardımcı olabilir.

Google'ın bu yerleşik özellik üzerinde çalıştığı bir süredir biliniyordu (bu, herhangi bir uzantı yüklemenizi gerektirmez). Şu anda Chrome OS'de kutudan çıkarıldıktan sonra kullanılabilir. Windows'ta, Chrome kısayolu değiştirilerek etkinleştirilebilir. Ayrıca, Chrome Canary 88.0.4300.0'dan başlayarak, bunun için bir bayrak var.

Bu gönderi, Google Chrome'da Sekme Arama özelliğini nasıl etkinleştireceğinizi gösterecektir .

Google Chrome'da Sekme Arama özelliğini etkinleştirmek için,

  1. Google Chrome'u açın.
  2. Tip chrome://flags/#enable-tab-search adres çubuğuna ve Enter tuşuna basın.
  3. Sekme Aramasını Etkinleştir seçeneği için açılır listeden Etkin'i seçin .
  4. Tarayıcıyı yeniden başlatın.

İşte bu kadar!

Yukarıdakiler, Chrome 88.0.4300.0 veya sonraki bir sürümünü çalıştırdığınızı varsayar. Eski sürümlerde, örneğin Chrome 86 kararlı sürümde, tarayıcı kısayolunu değiştirmeniz gerekir.

Kısayolunu değiştirerek Google Chrome'da Sekme Arama özelliğini etkinleştirin

  1. Açıksa Chrome tarayıcısını kapatın.
  2. Kısayoluna sağ tıklayın, örneğin içinde veya Masaüstü veya sahip olduğunuz diğer kısayol.
  3. Seç Özellikleri sağ tıklama bağlam menüsünden.
  4. Gelen Özellikler , şu argümanı ekleyerek Hedef metin alanını değiştirin: --enable-features=TabSearch. Sonra örneğin ilk olarak bir boşluk ekleyin, boşluk ile dikey derzlerin chrome.exe böyle bir şey almak için: "C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --enable-features=TabSearch.
  5. Tarayıcıyı değiştirilmiş kısayol ile başlatın.


Bitirdiniz!

Tarayıcıyı değiştirilmiş kısayol ile başlattıktan sonra, sekme satırında yeni bir düğme göreceksiniz. Sekme adının yazılmasına izin veren bir arama açılır penceresi açacaktır. Açmak için bir kısayol tuşu da var, Ctrl + Shift + E.

Eşleşen sekmeler, arama kutusunun altında listelenecektir. Adına tıklayarak doğrudan bir sekmeye gidebilir veya sekme adının yanındaki çapraz simge düğmesini kullanarak sekmeyi kapatabilirsiniz.

Google Chrome Sekme Arama Kullanıcı Arayüzü

Aşağıdaki video, Google Chrome 86'da çalışan Sekme Arama özelliğini göstermektedir.


Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)