Gebe Olanlar Dikkat! Hamilelikte Ayak Bakımına Dikkat Edilmeli

Metin Bedir
0
Gebe Olanlar Dikkat! Hamilelikte Ayak Bakımına Dikkat Edilmeli


Bebek dünyaya getirmek kadınlar için en özel ve unutulmayacak anlardandır. Gebe olduğunu öğrenen kadınlar, tatlı ve aynı zamanda yorucu bir sürecin başlayacağının farkındadır. Gebelik döneminde vücutta hormonal dengeler değişirken vücut, bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi için şekillenmektedir. Doğuma yaklaşıldığında anne adayı normal standardından daha fazla kiloya ulaşmakta ve bebeğini de taşımak zorunda kalmaktadır. Dolayısıyla özellikle gebeliğin son aylarında ayaklara binen yük artmakta, basınç fazlalaşmaktadır. Bu nedenle hamilelikte ayak bakımı son derece önemli bir detay olarak dikkat çekmektedir. Hamilelikte ayak bakımı hakkında merak edilenleri online randevu platformu Medyland farkıyla paylaşıyoruz.

Sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyenlerin en seçkin doktorlardan, kliniklerden veya hastanelerden randevu alabilmelerine imkan veren Medyland, online randevu platformudur. Türkiye’de en çok tercih edilen uzmanların tek bir çatı altında toplandığı Medyland platformu sayesinde sağlık hizmetlerinden yararlanmak için güvenilir aramalar gerçekleştirebilir, size en yakın ve en uygun uzmanları listeleyebilirsiniz.

Online randevu platformu Medyland, hastalar ve doktorlar için profesyonel çözümler sunmaktadır. Sağlık hizmetlerinden yararlanmak istemenize rağmen size en yakın ve en uygun doktoru bulmakta zorlanıyorsanız Medyland platformunu ziyaret ederek hamilelikte ayak bakımı İstanbul ya da deforme tırnak İstanbul gibi bölgesel aramalar gerçekleştirebilir, en seçkin doktorları listeleyerek uzmanlıklarını ve diğer hastaların yorumlarını inceleyebilir, pratik şekilde randevu alabilirsiniz. Üstelik Medyland ile randevu oluşturmak ücretsiz!

Hamilelikte Ayak Bakımı Neden Önemlidir?

Hamilelik dönemi hem fizyolojik hem de psikolojik değişimlerin en yoğun yaşandığı dönemlerdendir. Doğuma yaklaşıldığında anne adayının vücut ağırlığı daha fazla artmakta, yürüme ve uyuma gibi alışkanlıklarında değişimler meydana gelmektedir. Ayaklara daha fazla yük binmesi ve basıncın artması, ayak bakımına daha fazla önem verilmesini gerekli kılmaktadır.

Hamilelik döneminde vücut ağırlığının artmasına bağlı olarak ayak tabanlarında deri sertleşmesi ve nasır oluşumu gibi ayak problemleri ile karşılaşılmaktadır. Eğer gebelikte ayak bakımı gerçekleştirilmez veya ertelenir ise süreç, anne adayı için zorlaşacaktır. Fazla kilolardan dolayı yürüme problemleri yaşayan anne adayları, ayaklarında meydana gelen sorunlardan dolayı gün boyu rahatsızlık çekebilmektedir. Ayak bakımı gerçekleştirilmez ve geçici çözümlere yönelinir ise diz, baldır ve bel bölgelerinde ağrı meydana gelebilir.

Vücut ağırlığı artıkça ayak tabanına binen yük de fazlalaşmaktadır. Ancak bu yük, tabana eşit olarak yayılmadığı için duruş bozukluklarına, bacak ağrılarına, bel ağrılarına ya da nasır problemine yol açabilmektedir. Fazla vücut ağırlığının ayak tabanına etkilerini azaltmak için ortopedik tabanlık ve silikon destek malzemelerinden yararlanılmaktadır. Ayak tabanı ile uyumlu ürünlerin kullanımı ile problemlere karşı önlem alınırken anne adayının da rahat bir nefes alması sağlanmaktadır.

Anne adayı, hamileliğin ilk aylarında kendi ayak bakımını gerçekleştirse de karnının büyümesi ile bu durum zorlaşmaktadır. Bu nedenle annenin kendi ayak bakımını gerçekleştirmesi ihtiyacı tam olarak karşılamamaktadır. Kapsamlı ve ihtiyacı tam olarak karşılayacak hizmetler için hamilelikte ayak bakımını gerçekleştirecek uzmanlara başvurulmalıdır.

Ayak bakımının profesyonel merkezlerde gerçekleştirilmesi gerekliliğinin bir diğer nedeni bebeğin sağlığıdır. Hamilelikte ayak bakımı için kullanılacak ürünler ve yöntemler bebek sağlığı açısından zararsız olmalıdır.

Hamilelikte ayak bakımı hizmetinden yararlanmak istiyorsanız Medyland adresini ziyaret ederek sağlık araması gerçekleştirebilir, size en yakın ve en seçkin doktorları listeleyerek ücretsiz randevu oluşturabilirsiniz!

Hamilelikte Yaşanan Ayak Sorunları

Hamilelik döneminde vücudun diğer bölgeleri gibi ayaklar da birtakım değişiklikler yaşamaktadır. Vücut ağırlığının artması, ayakların yeniden ve uygun olmayan pozisyonda şekillenmesine yol açabilir, çeşitli problemleri beraberinde getirebilir. En çok görülen problemler, vücut ağırlığı nedeniyle ayak kavisinin düzleşmesidir. Kavis düzleşmesi, ciddi bir deformasyondur. Bu durum sonucunda ayaklarda ciddi ağrılar meydana gelebilir ve tırnak batması görülebilir.

  • Hamileliğin son aylarında bacaklarda ve ayak tabanı çevresinde şişme meydana gelir.
  • Hamileliğin etkisiyle daha fazla su tutmaya başlayan vücutta ödem oluşur. Ayak bileğindeki ödemler, ayakkabı giyerken ya da yürürken ağrı oluşumuna neden olur. Anne adayının ağrılardan kurtulması için terlik kullanması gerekir. Arkası açık terlikler ise topuk bölgesinde çatlaklara sebebiyet verir.

Gebelik döneminde yaşanan vücut değişimleri, birtakım problemleri beraberinde getirmektedir. Tedavi ya da bakım hizmetleri için geç kalınırsa anne adayını yeni problemler bekliyor olabilir.

Gebelikte Ayak Bakımı Ne Zaman Yaptırılmalıdır?

Anne vücudundaki değişimler, 12.hafta itibari ile hız kazanmaktadır. Bu dönem itibari ile kilo alımı artmakta, vücudun çeşitli bölgelerinde ödem oluşmaktadır. Dolayısıyla hamilelik dönemindeki kadınların 12.hafta itibari ile ayak bakımı yaptırmaları tavsiye edilmektedir. Hamilelikte ayak bakımı, minimum ayda bir kez yaptırılmalıdır. İstek ve ihtiyaca bağlı olarak daha fazla yaptırılması da mümkündür.

Hamilelikte ayak bakımı esnasında mevcut problemlerin giderilmesi ve ayak sağlığının iyileştirilmesi amaçlanır. Hastanın ayak tabanı ve özellikleri dikkate alınarak koruyucu müdahaleler yapılabilir. Ayrıca anne adayının konforlu bir süreç geçirebilmesi için ayak bakımı eğitimi verilebilir. Bu uygulamalar sayesinde son derece zorlu bir süreç olan gebeliğin olumsuz etkileri hafifletilebilmektedir.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)