Filminizi Harika Hale Getirecek 4 Video Düzenleme Tekniği

Metin Bedir
0

Ressamın fırçası veya yazarın kalemi gibi, editörün bıçağı da işi tek başına yapamaz. Esere anlam katmak için aracı doğru şekilde kullanmak dikkatli bir sanatçı gerektirir. Bu yüzden burada videolarınızda işe yarayacak 4 farklı düzenleme fikrini sunacağız. Ortaya çıkan ürünün karşılaştırmaya kapalı hale gelmesi için bunların her birini kendi benzersiz yaratıcı vizyonlarınızda çok farklı şekilde uygulayabilirsiniz.


Filminizi Harika Hale Getirecek 4 Video Düzenleme Tekniği

1.Sert Kesim

Mütevazı sert kesim veya standart kesim, film ve videoda en yaygın olarak uygulanan düzenleme tekniklerinden biridir. Bir sahnede/konumda veya sahneler/konumlar arasında 2 klip arasında basit bir kesim içerir.


Abartılı geçişler veya efektler gerekli değildir ve aslında bu gerçekten iyi bir sert kesimin noktasıdır. Muhtemelen daha önce "iyi düzenleme fark edilmez" ifadesini duymuşsunuzdur, bu nedenle iyi uygulanmış bir sert kesim tam olarak bunu başarmanıza yardımcı olur. Doğru yapıldığında dikkatleri üzerine çekmez ve izleyicinin videonuza dalmasını sağlar.


Tüm bunları söyledikten sonra, film yapma sanatında sert bir kesim, düzenlemenin kalbinde yer aldığı için mutlaka kolay değildir . Süreklilik kurallarına uymazsanız, örneğin, bir çekimden diğerine ani ve ani geçiş sarsıcı olabilir.


Profesyonel ipucu: Çok benzer görünen çekimleri kesmekten kaçının. Bir atlama gibi görünebilir (ki bunu birazdan okuyacaksınız) ve süreklilik hatalarına dikkat çekebilir. Yukarıdaki örnekte, her yeni kesimin oldukça farklı bir açıdan çekildiğine ve böylece küçük süreklilik hatalarının atış değişikliği tarafından gölgelendiğine dikkat edin.


4 Video Düzenleme Tekniği

2.J-Kesimler

J-cut'lar (bir sonraki tekniğimiz olan L-cut'larla birlikte), bölünmüş kurgular adı verilen bir kurgu tekniği kategorisine aittir. Bunlar, bir klibin sesini ve videosunu farklı zamanlarda kesmeyi içerir. J-kesimleri söz konusu olduğunda, bu, ilkini izlemeyi bitirmeden önce bir sonraki klibinizin sesini getirmek anlamına gelir. Bu, bir zaman çizelgesinde bir "J" şeklini yaratır ve ona adını verir.


Peki neden bunu yapmak isteyesin? Takipçinin henüz göremediği bir şeyi duyması rahatsız edici değil mi? Umarım, aşağıdaki örnek, iyi yapılırsa bunun tersinin doğru olabileceğini gösterir. Bir sonraki klibinizin sesinin erken gelmesine izin vererek, sanki ikisi bir şekilde birbirine bağlanmış gibi, bir çekimden diğerine daha organik bir geçiş yapabilirsiniz. Bir hikaye anlatımı perspektifinden bakıldığında, J-cut'lar ayrıca ileriye doğru ivme sağlar ve neden ve sonucun tekrarlanmasına yardımcı olur. Bu örnekte, J-cut, karakterimizin programı okuması ve ardından yeri geldiğinde kendini doğru platformda bulması arasındaki bağlantıyı vurgular.


Filminizi Harika Hale Getirecek 4 Video Düzenleme Tekniği

3.L Kesimler

Bu nedenle, bir J-cut, aşağıdaki klipten erken gelen ve zaman çizelgenizde bir "J" şekli oluşturan sese sahipse, bir L-cut'ın ne yaptığını tahmin edebilirsiniz. Bu, ilk klipten gelen sesin bir sonrakine geçtiği zamandır.


J-cut'lar gibi, L-cut'lar da videolarınızda istediğiniz ilerleme ve hız hissini geliştirir ve genellikle düzenlemenizi yan yana yerleştirilmiş bir klipler koleksiyonundan ziyade uyumlu bir bütün gibi hissettirir. 


Yukarıdaki videoda, uçağın sesi video ile aynı anda kesilmişse, muhtemelen çok ani hissettirirdi. Video, ses durana kadar sonuna kadar oynatılırsa, ardından terminale sert bir kesim yapılırsa, muhtemelen yavaş ve biraz sıkıcı hissettirir. Bu nedenle, temel olarak, her durumda çalışmayacak olsalar da, resim düzenleme iş akışınızda her zaman bölünmüş düzenleme fırsatları aramalısınız.


Onları dinlemeye başladığınızda, bölünmüş düzenlemelerin gerçekte ne kadar yaygın olduğuna şaşıracaksınız! “Inside Llewyn Davis”ten alınan bu örneğe çok dikkat edin ve J ve L-kesimlerinin ne sıklıkta kullanıldığını sayın.


4.Atlama Kesimleri

Atlamalı kesimler, bu listedekiler arasında belki de en tartışmalı tekniktir. Yerleri ve amaçları olsa da, bunları kullanmanın risklerinin de farkında olmalısınız. Sıçrama kesimleri, hepsi aynı sıralı çekimde farklı noktalara ileri atlamayı içerir, bu da zamanın geçtiğini ima eder. Bu, gördüğünüzde tanıyacağınız türden bir düzenlemedir.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum yaparken:

1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazı ile alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.

Yorum Gönder (0)